2012. február 24., péntek

Nyávogó citylight

Az Intermédia újabb trükkel rukkolt elő, hogy megrendelői hirdetéseire biztosan odafigyeljen a célközönség: a Corvin negyed villamosmegállóban a képen is látható macskakaját reklámozó citylight (mert hogy igen, úgy hívják ezeket a reklámfelületeket) nyávog. Nagyjából félpercenként szólal meg a gépmacska a poszter mögött, de érdekes, hogy az emberek ezt mennyire rezignáltan veszik tudomásul. Gondolom, sokan hiszik, hogy a "nyau"-k valaki mobiljából jönnek, vagy a minden nap erre utazó gyakorlottabb utasok már rég rájöttek a titok nyitjára, és hisznek a fülüknek (és nem a szemüknek, ahogy arra a reklám alkotói buzdítanak. Biztos nagy rajongói a szinesztéziának...
De nem nyávogott mindig ez a reklám: a hirdetés először nagyjából fél éve jelent meg az utcákon (mint az is, amellyel olvasónk, Eszti pózol), de ez a nyávogás csak egy hete kíséri. És, ha jól hallottam, a Boráros téren is nyauzik egy papírmacska, de a város több pontján is még, biztos vagyok benne.
Az Intermédia egyébként nem először dob be ilyen újítást: kínáltak korábban fényanimált reklámokat is, azok viszont nem terjedtek el. Talán csak egy példát láttam egy metróállomáson. Gondolom, drága és bonyolult lehetett a telepítésük.
Megint rövid bejegyzés, tudom, de holnap megrázom magam, és elkezdem írni a Facebook-on már beharangozott témákból az elsőt, ÍÍGÉÉÉREM!

Kép: Boczor Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése